10 de juny 2008

El Pater Vínic “contraataca”


Davant la injustíssima moció de censura contra mi de moi, moció que si prosperés ¡¡que va!! seria brillantment defensada per un servidor dit mi de moi amb el mestratge del món mundial de la “NENA” Carme i el mega-advocat VICTOR, dic lo següent:

Ja vaig dir que el concepte CULTURA és discutible i ambigu (referit a no preferir a anar a la India.. però que jo m’estimo més anar a llocs on:

A. Tinguin aigua calenta a les habitacions

B. Que tingui algun hospital com cal per allò d’algun VIRUS exòtic tipus CAGARRINES galopants.

C. Que s’ensabonin al menys una vegada a la setmana i facin servir paper de vàter per netejar-se la CACONA.

D. Que les aixelles dels autòctons no cantin tant!!

E. Fora rates i escarbats

F. Que les seductores SERPS-COBRA siguin foragitades “in eternum”

Ja es veu, doncs, que prefereixo la TOSCANA – ROMA – PARIS – VIENA – etc, etc,... o sia el resultat de certa CULTURA ILUSTRADA (encara que despòtica) CIVILITAT i.... neteja !!....

Ep! ja suposo i estic segur que tant al desert del Sahara (oh!ICONES INTELECTUALS) o en mig de la màgica i exòtica ÍNDIA hi ha pòsits i testimonis de CULTURA ¡i tant que si, només faltaria!

Ah! Per cert, algú podria definir-me en 4 ratlles el concepte de CULTURA?

Apa!

(Incloc FOTO en que veureu la meva bona voluntat pro India intentant hipnotitzar una COBRA !! ¡¡Abur!!)

2 comentaris:

CAPSA ha dit...

Senyor Pater Cínic (ai, Vínic). La moció de censura és justíssima. Amb tot, té tot el dret a ser defensat per l’advocat que cregui més oportú (advocats i procuradors, a l’infern de dos en dos). El concepte cultura no és gens discutible. El diccionari Fabra diu que cultura és un “Conjunt de coneixences literàries, històriques, científiques o de qualsevol altra mena que hom posseeix com a fruit d'estudi i de lectures, de viatges, d'experiència, etc. També és el conunt de tradicions (literàries, historicosocials i científiques) i de formes de vida (materials i espirituals) d'un poble, d'una societat o de tota la humanitat”. Sàpiga, doncs, que la cultura no té res a veure amb les cagarrines, l’aigua calenta a les habitacions, els virus, el sabó, la pudor de les aixelles (als occidentals també ens suen les aixelles i la polla), les rates i els escarbats, les serps, la il·lustració o el despotisme. Vostè confon els conceptes, Pater Vínic. Si, tot i això, encara no ha entès que la Índia té una cultura milenària i vol una definició de CULTURA feta a la seva mida, li diré, il·lustríssim intel·lectual, que la paraula cultura està formada per CUL (masculí “part inferoposterior del tronc sobre la qual descansa el cos quan hom seu. Anus. Part inferior d'una cosa. Fons, part inferior, d'un recipient. Part que resta d'una cosa quan s'ha acabat o s'ha consumit gairebé totalment. Racó, part extrema on es considera que acaba un lloc, un espai”) i TURA (en femení, “mamífer artiodàctil del subordre dels remugants, de la família dels bòvids (Capra caucasica), amb les banyes anellades i dirigides enrere i enfora, i que forma ramats nombrosos”.

Pater vinic ha dit...

El Pater Vínic contesta al Sr. Francisco Frankfurt (Hot Dog)

M’ho posa fàcil, ja que veig la seva obsessió pro-cultura i experiències enriquidores Indús que ningú li discuteix, que jo no he posat mai en dubte i, naturalment Déu me’n guardi de fer comparacions inútils i estèrils.

Com ho diu el “Fabra” estic molt d’acord en la definició de cultura i que de fet, dóna cabuda a allò de “tants caps tants barrets”, ja que en les consideracions de “o qualsevol altra mena” o de “formes de vida” evident que hi cap tot o quasi tot i allà cadascú amb la seva percepció personal.
De fet tot son vasos comunicants , o no?

Pensi, Sr. Frankfurt – Hot Dog, que jo m’emociono tant mirant i admirant un paisatge harmònic de la Toscana o bé una pintura de Monet o el David de Michelangelo o una cadira o silló impecablement confortable i elegant (que és això?) fabricada per un anònim fuster (millor ebenista!) que ha contribuït a fer-nos la vida més còmoda i per no parlar d’un bon vinater o cuiner que ha ultrapassat (transgredit?) les normes purament alimentícies i ha despertat parcel·les del plaer sensitiu molt recomanables. En fi, cultura és la suma de tots plegats i sobretot també dels que a part de poetes, literats, etc... dit “artistes”, han aconseguit millorar les condicions generals de vida d’aquesta curta estada en el nostre món.

O sia, Sr. Frankfurt, un servidor de mi de moi no “confon els conceptes”, al contrari!.. potser fins i tot els barrejo massa en el sentit de intentar entendre, comprendre, tolerar i respectar les opcions de cadascú, la seva i la meva!!

A més no sé de que cony m’estic defensant, si en el fons estic d’acord amb vostè, i voldria dir també de la similitud de les persones sían d’on sían del món és el mateix. ¿O no ens emocionem, o enfadem, patim, riem, plorem, espantem, raonem, desbarrem, etc, etc... siguem Indús, Cartaginesos, Transiberians, catalans, espanyols, etc,etc..?

Acabo, Il·lustre Sr.Frankfurt, fent esment de la seva típica i divertida escatologia catalana sobre la definició de CULTURA... CUL... etc..etc...

Penso i espero comprengui que un servidor soc un ésser “força treballat” degut a la meva edat i per tant les apassionants experiències ètniques prefereixo reservar-les a llocs amb les condicions de vida que ja vaig deixar clares en el darrer comunicat.

El més arriscat ho deixo per veure-ho per TV, NATIONAL GEOGRAFIC, i evidentment pels joves com jo havia sigut i que també havia viscut “en directe” alguna enriquidora experiència... que en gaudia i ho suportava... pensant que allò tant enriquidor era TRANSITORI... ja que al capdavall tornaria a casa....

Li recomano un canvi d’impressions amb el SAVI DE CAFÈ del CANAL LOCAL subvencionat per la “Comunidad” Valenciana – Secció Tarongers.

Benediccions del Pater Vínic.