12 de juny 2008

Moció de censura en contra del Pater Vínic

13 de juny de 2008, diada de Sant Antoni de Pàdua

Davant l’actitud diletant del Pater Vínic, president de la Junta Directiva actual, i els seus sistemàtics atacs públics contra la milenària cultura índia, la Secció Tolerant de la Confraria, el Corrent Conservador, la Via Mística i l’Elefant Indi presenten a la consideració de la CAPSA l’aprovació –si s’escau- d’aquesta moció de censura en contra del sosdit Pater Vínic, que ha de culminar amb la seva destitució, la redacció per part de la Junta Directiva sortint d’uns nous estatuts (que seran votats punt per punt per tots els membres de la CAPSA) i la convocatòria d’unes noves eleccions que decidiran el nou president de la Confraria.

A banda dels motius més amunt esmentats que justifiquen la presentació d’aquesta moció, també hem tingut present la manifesta incapacitat de l’actual President per a crear el clima de confiança necessari pel bon funcionament de l’entitat. Les actituds populistes del Pater Vínic de cara a la galeria només es poden considerar artificis i estratagemes que, tanmateix, no són suficients per a garantir els dret dels afiliats a desenvolupar llur potencial cultural, gastronòmic, social i recreatiuConstatem en la figura del President l’absència de convicció en els valors democràtics. Un membre de la CAPSA que hagi participat en l'autoria intel·lectual d'un pla sinistre per menstenir i mensprear la cultura índia, no està moralment qualificat per a dirigir el destí de tot el col·lectiu i molt menys, per a representar-nos en les relacions amb les institucions i la Societat Civil.

La moció de censura és una institució jurídica que té la seva base legal a l’article 22.3 de la Llei 7/85, de 2 d’abril, reguladora de les Bases de Règim Intern, i a l’article 197 de la Llei Orgànica. La moció de censura és un instrument democràtic, juridificat des del temps de la Maria Castanya, que possibilita la destitució del President, i per tant, del màxim representant del govern de la CAPSA, quan la majoria dels seus membres han perdut la confiança que havien dipositat en ell.

La nostra moció de censura és caracteritza per ser constructiva, i és l’eina escaient per aconseguir l’estabilitat interna i el desenvolupament d’una activitat futura plena de creativitat i empenta. El panorama actual de la CAPSA, amb diverses tendències (totes bén lícites) necessita d’un tarannà conciliador i de cooperació per part de tots els sectors.

Atès que des del primer moment hi ha hagut una manca de tarannà negociador per part del Pater Vínic, de recerca de consensos i de solucions pactades per part del màxim responsable de la Junta Directiva, s’ha de posar fi a l’actual situació. Per aquesta manca de capacitat de govern i de conciliació d’interessos plurals per part del Pater Vínic, i la conseqüent paràlisi i mala maror que això ha provocat a la vida interna de l’entitat, prenem la decisió d’actuar al respecte i de realitzar la moció de censura, per governar la CAPSA amb eficàcia i donar-li l’estabilitat necessària per poder solucionar els problemes i encarar el futur amb optimisme.

A partir d’avui, 13 de juny, diada de Sant Antoni Abat, (cosí llunyà de Sant Antoni Abad), la Junta Directiva sortint té un plaç de 25 dies hàbils per redactar els nous estatuts, sotmetre’ls a l’aprobació del plenari i, una vegada aprovats, convocar eleccions generals a la Presidència, però que també afectaran a tota l’estructura de la CAPSA, inclosos els càrrecs de Pater Pànic, vicepresidència econòmica, tresoreria i delegació a Patagònia, direcció de màrqueting, priorat de l'Ambaixada a Madrid, coordinació, relacions públiques, direcció musical, portaveu, ambaixador plenipotenciari a Irlanda i cap de la secció de calbs sense fronteres.

També hi haurà una profunda reestructuració de la coral de Petits Rossinyols Cantaires de Vic (inclosos els solistes, recitadors i rabadans contestataris, caps de secció de baixos i flauta dolça), l’ESBART DANSAIRE i les Joventuts Musicals. Els Mindundis tindrat el mateix dret que tothom a presentar-se a les eleccions i a ser elegits.

Tots els afiliats i afiliades a la CAPSA que ho desitgin podran signar aquesta moció. Si s’aconsegueixen un mínim de 300 signatures, es donarà via lliure a la moció i a la destitució del Pater Vínic, i es posarà en funcionament tota la maquinaria estatutària i electroral.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Comunicat oficial de la Confraria Panegírica del Pa de Pessic (CPPP).

Benvolguts confrades , davant els
esdeveniments succeïts últimament en la VOSTRA Confraria volem expresar la nostra solidaritat amb el Pater Vinic davant aquesta IGNOMINIA.

Segons els nostres serveis d 'espionatge és evident que es tracta d'un complot contra el Pater Vínic i MECENES de la CAPSA tal i com demostren les paraules del comunicat : "d’aquesta moció de censura en contra del sosdit Pater Vínic, que ha de culminar amb la seva destitució" , amb les quals queda clara la manipulació.

Aprofito la oportunitat per oferir al Pater Vínic el nostre servei d'espiontage ,
contraespiontge i repressió ,mundialment reconegut per la seva solvència ,per tal de desenmascarar la mà negra que s'oculta darrera aquesta INFAMIA.

(Això es pot pagar en negre perquè en aquests moment tenim certes dificultats financeres).

Gilimontxi , President de la CPPP
i 0 socis més.

Anònim ha dit...

Comunicat Oficial de la CPPP.

Es motiu d'orgull i satisfacció comunicar-vos que en l'ultim congrés mundial de la
COMCOT (Organització Mundial de Confraries i Organitzacion Truculentes ) celebrat a Wisconsin (USA) , la CPPP acava de ser escollida la millor Confraria del mon , premi que volem compartir amb vosaltres.

El jurat ha destacat especialment els nostres valors culturals en pro del progrés de la humanitat en els llocs on tenim una activa presència.

Davant l'allau de sol.licituds d'ingrés a la CPPP ens veiem obligats a suspendre temporalment l'admissió de nous membres.

Gilimontxi . President de la CPPP i 0 socis més.

Anònim ha dit...

Servidor de vostès, Francisco Frankfurt, acata la moció de censura, però a condició que el Pater Vínic tingui dret a una reparació moral i a presentar-se o postular-se, com qualsevol mindundi, com a nou president de la CAPSA, en el ben entès que compti amb mí per figurar a la seva candidatura com aspirant al càrrec de Pater Putatibus de la nova junta. Així sigui.